divendres, 23 de febrer del 2018

Romans per un dia

El passat 13 de febrer, els alumnes de 4t d’ESO de l’assignatura de Llatí, junt amb els mestres José Antonio i Vicent, vam visitar Sagunt i la Domus Baebia, per fer un taller d’escriptura i visitar el teatre romà.
Vam eixir de bon matí per agafar el tren el més ràpid possible i poder fer a València un transbord per a arribar a Sagunt.
Una vegada arribàrem, vam anar a la plaça del poble per a esmorzar. Després, vam anar cap a la Saguntina Domus Baebia per a donar inici a totes les coses que Xaro (la dona que ens va fer l’explicació) ens anava a ensenyar. Per exemple, ens va explicar les diferències que hi havia entre un teatre, un circ i un amfiteatre. També ens va explicar el que feien per a guanyar vots... i moltíssimes coses més.

A continuació, cada un ens vam posar unes màscares que representaven tristesa, terror... i també cada un va tocar un instrument on muntàrem una orquestra. Que bé ens ho vam passar!
Després de l’explicació i el moment tan graciós que havíem passat disfressant-nos, ens n’anàrem a veure el teatre romà de Sagunt que té forma d’hemicicle amb una capacitat de huit mil espectadors. Ens va agradar moltíssim aquest teatre i vam aprofitar per fer-mos fotos!
Per donar fi a aquesta activitat, vam fer un taller d’escriptura on vam aprendre a escriure lletra gòtica. Quant ja vam aprendre, la dona ens va donar papir per a que poguérem escriure alguna frase en llatí o el nostre nom amb tinta.
A alguns ens va costar més que a altres!
Finalment, vam tornar a la plaça del poble per a dinar al solet i agafar el tren de tornada a Massanassa.

Laura Muñoz Moreno (4t d’ESO)